Siirry suoraan sisältöön

Oletko kiinnostunut Litecoinin mahdollisuuksista?

Oletko kiinnostunut Litecoinin mahdollisuuksista?

Jos olet kiinnostunut kryptovaluuttojen maailmasta, mutta Bitcoin ei innosta sinua, sinun ei tarvitse huolehtia. Nykyään on olemassa lukemattomasti erilaisia vaihtoehtoja, joiden väliltä voit valita.

Yksi näistä vaihtoehdoista on Litecoin, joka julkaistiin vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun Bitcoin näki päivänvalon ensimmäistä kertaa. Tässä artikkelissa tulemme perehtymään juuri Litecoin valuuttaan perinpohjaisesti. Avullamme tulet selvittämään, voisiko tämä olla sinulle juuri se kryptovaluutta, joka aloittaa seikkailusi niiden maailmassa.

Mikä on Litecoin?

Aloitetaan aivan alusta, selvittämällä mikä Litecoin oikeastaan on. Litecoin on kryptovaluutta eli elektroninen valuutta. Se luotiin kaksi vuotta Bitcoin valuutan julkaisun jälkeen, eli vuonna 2011. Se luotiin kilpailemaan edeltäjänsä kanssa, mikä on vaikuttanut hyvin paljon siihen, minkälainen valuutta on kyseessä.

Kuten kaikki muutkin kryptovaluutat, myös Litecoin toimii lohkoketjun avulla. Se mahdollistaa valuutan erilaiset toiminnot, ja varmistaa rahanpesun olevan mahdotonta. Mikä tulee toimintoihin, Litecoin valuutalla on vain yksi tarkoitus ja tämä on maksu menetelmänä toimiminen.

Onko Litecoin turvallinen?

Monia mietityttää se, onko kryptovaluutat turvallisia. Iloksemme voimme kuitenkin kertoa, että Litecoin on aivan yhtä turvallinen kuin kaikki muutkin kuuluisat kryptovaluutat. Jos siis tiedät kryptovaluutoista hieman enemmän, tiedät että voit itse vaikuttaa niiden turvallisuuteen.

Kieltämättä, kaikkien kryptovaluuttojen kurssi sisältää todella korkean volatiliteetin. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden arvo vaihtelee hyvin paljon todella lyhyessä ajassa. Tästä syystä monet kritisoivat valuuttoja. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että juuri tämän korkean volatiliteetin ansiosta kryptovaluutat mahdollistavat niille ominaiset uskomattoman yllätykset.

Sen lisäksi voit myös pienentää itse tätä korkean volatiliteetin aiheuttamaa riskiä. Tämä tapahtuu hyvin helposti sijoittamalla tietyillä tavoilla. Esimerkiksi, jos sijoitat pitkäaikaisesti, sinun ei tarvitse välittää yhden aamun kurssin muutoksista. Lisäksi on suositeltavaa kerätä monipuolinen salkku. Sen avulla et nojaa vain yhden valuutan menestyksen sijaan.

Litecoin kilpailee Bitcoinin kanssa

Kuten mainitsimme aikaisemmin, Litecoin luotiin kilpailemaan Bitcoinin kanssa. Tämä on todellakin vaikuttanut siihen hyvin paljon. Itse asiassa Litecoin on lähes täysin samanlainen valuutta verrattuna Bitcoiniin. Molemmat käyttävät PoW mekanismia lohko ketjussaan, ja niiden käyttötarkoitus on samanlainen. Litecoin on kuitenkin nopeampi valuutta verrattuna edeltäjäänsä, mikä ilahduttaa monia käyttäjiä.

Bitcoinilla on kuitenkin tietynlaisessa erityisasemassa, jota mikään muu kryptovaluutta ei voi ikinä saavuttaa. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on maailman ensimmäinen valuutta. Sen takia kyseinen valuutta on kerännyt kaikista eniten kritiikkiä, mutta se on myös kaikista kuuluisin vaihtoehto.

Miten voit ostaa Litecoin valuuttaa?

Jos olet kiinnostunut Litecoin valuutan ostamisesta, meillä on hyviä uutisia. Se on nimittäin hyvin helppoa. Ensimmäisenä sinun tulee löytää sopiva vaihto käytettäväksi. Vaihdot ovat palveluita, joiden avulla käyttäjä pääsee kirjaimellisesti vaihtamaan fiat-valuuttaa eli euroa kryptovaluuttaan.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan vaihdon, sinun tulee luoda sivustolle tunnus. Tämän jälkeen sinun pitää tehdä mielestäsi sopiva talletus fiat valuutalla. Kun olet tämän tehnyt, voit siirtyä markkina-alueelle. Sieltä voit ostaa itsellesi Litecoin valuuttaa. Muista kuitenkin oston jälkeen siirtää ne säilytystä varten tehtyyn krypto lompakkoon. Litecoin on siellä paremmassa turvassa

Litecoinin tulevaisuus

Vaikka kryptovaluuttojen arvot vaihtelevat hyvin paljon lyhyessä ajassa, yleisesti ottaen ne ovat nousseet suureen suosioon vuosien aikana. Tästä syystä alalla on koko ajan enemmän tekijöitä. Nyt jopa Eurooppa on alkanut osoittamaan kiinnostusta oman valuuttansa luomisesta.

Yleisesti ottaen kryptovaluuttoihin vaikuttaa niin monet ulkoiset tekijät, että niiden tulevaisuutta on hieman hankala ennustaa. Silti Litecoin vaikuttaa tulevan jatkavan menestystään. Jos valuutta pystyy jatkumaan kehittymistä, saaden siirrot vielä nopeammaksi, se tulee vain keräämään enemmän kiinnostuneita käyttäjiä.