Ohjelmistopäivitys ilman Wifiä
Ohjelmistopäivitys on tärkeä osa laitteen ylläpitoa ja sillä pyritään pitämään laite sellaisessa kunnossa, että siihen saa lisättyä uusia sovelluksia. Päivitykset saa ladattua tarvittaessa automaattisesti, mutta joskus tulee vastaan tilanteita, että sitä ei olekaan mahdollista tehdä niin joustavasti ja näppärästi kuin pitäisi. Jos tietoliikenneyhteydet ovat hitaita tai niitä ei ole käytössä laisinkaan, päivityksestä tulee vähän haasteellisempi eikä se sujukaan niin nopeasti kuin tarvitsisi. Eteen saattaa tulla myös tilanteita, että päivityspaketti on niin iso, että sitä on hitaalla yhteydellä mahdotonta edes siirtää omalle laitteelleen.
Tutustu seuraaviin aiheisiin
Ohjelmistopäivitys älypuhelimelle
Ohjelmistopäivitys ilman Wifiä voi onnistua älypuhelimella, jos siinä on käytettävissä nettipaketti. Toisinaan ne saattavat olla niin hitaita, että ohjelmistodata ei siirry netin kautta laitteelle. Siinä tilanteessa on muutama mahdollisuus.
Jos paikalla on ystävä, jolla on omaa nettiäsi nopeampi, voit yrittää käyttää hänen nettiään. Ystäväsi jakaa netin sinulle ja sitä kautta se saattaa olla sen verran nopeampi, että saat paketin siirrettyä laitteellesi. Jos se onnistuu, pääset päivittämään laitteesi.
iPhonessa on mahdollista yrittää päivittää tietokoneen kautta hyödyntämällä iTunesia sekä sen kautta saada päivitys onnistumaan. Se on kaapeliyhteys ja toisinaan hiukan epävakaa, mutta sillä voi ainakin kokeilla päivitystä. iTunesista on oltava tietokoneella viimeisin versio.
Hitailla yhteyksillä on ongelmansa
Suurimmat ongelmat päivityksiin tulevat silloin, kun yhteydet ovat hitaita tai ne toimivat hiukan epävakaasti. Jo itse päivityspaketin siirrossa kuluu paljon aikaa ja välttämättä hitaiden yhteyksien takaa paketti ei ole niin sanotusti ehjä, kun päivityksen aloittaa.
Päivitysten tarkoituksena on pitää laitteistot ja ohjelmisto ajan tasalla, joten niitä on siksi päivitettävä. Ja kuten aikaisemmin jo todettiin, liian vanhan ohjelmiston kanssa voi tulla vastaan muita ongelmia. Siksi ne vaativat päivityksiä mieluummin säännöllisesti. Halvin mahdollinen tietoliikenneyhteys ei välttämättä ole paras mahdollinen, jos se on hidas, vaikka se muuten toimisikin täydellisesti.
Nykyajan ohjelmistoilla voi myös helposti tehdä erilaisia sijoituksia sekä seurata kryptovaluuttoja jos on asiasta kiinnostunut. Moni on havahtunut kprytojen maailmaan ja seuraavat nykyään tarkasti mitä markkinoilla tapahtuu. Monien suosittujen kryptojen kuten bitcoinin kurssi ja ethereum kurssi heilahtelut kiinnostavat ja kertovat mitä valuuttojen arvolle tapahtuu.