Siirry suoraan sisältöön

Thunderbird on erinomainen vaihtoehto tutuille sähköpostiohjelmille

Thunderbird on erinomainen vaihtoehto tutuille sähköpostiohjelmille

Thunderbird on salamannopea, yksityinen ja huippuluokan sähköpostiohjelma. Lisäosien ja muiden ominaisuuksien avulla voit muokata Thunderbirdin ulkoasuakin nykyisin helposti.

Voit lisätä osoitteita osoitekirjaan yhdellä napsautuksella. Syötä tietosi napsauttamalla saamassasi viestissä näkyvää tähteä. Voit myös liittää valokuvan, syntymäpäivän ja muita yhteystietoja toisella napsautuksella.

Muistutustoiminto tarkistaa, onko viestissäsi liitetiedostoihin liittyviä ehtoja, ja muistuttaa sinua liitetiedostojen sisällyttämisestä ennen lähettämistä. Thunderbirdin välilehdet ovat samat kuin Firefoxin, ja jos pidit niistä Firefoxissa, pidät niistä myös Thunderbirdissä.

Voit helposti vaihtaa viestien välillä avaamalla ne erillisissä välilehdissä. Asioiden hoitaminen on yksinkertaisempaa, kun esimerkiksi vastaat viestiin ja katsot samalla toista viestiä.

Käyttöä helpottavia ominaisuuksia

Kun lopetat Thunderbirdin, avoimet välilehdet säilyvät ja ovat valmiina käytettäväksi uudelleen, kun käynnistät sen seuraavan kerran. Voit myös siirtyä välilehtipalkkien välillä välilehtipalkkivalikon avulla.

Thunderbirdin haku-, suodatin- ja aikajanatoimintojen avulla löydät tarvitsemasi sähköpostit helposti. Ylläpitämällä viestihakemistoa Thunderbird nopeuttaa hakua entisestään. Tulokset näkyvät välilehdillä, jolloin voit helposti vaihtaa tulosten ja sähköpostiviestien välillä.

Voit käyttää arkistoa päästäksesi eroon viesteistä, joita et halua säilyttää Saapuneet-kansiossa. Voit siirtää viestejä arkistokansioihin ja pitää postilaatikkosi siistinä.

Thunderbirdin personointi on helppoa teemojen avulla. Haluatko tyhjentää postilaatikkosi yöllä? Ota käyttöön tumma teema, jolloin sähköpostin lukemisen tehokkuus paranee. Thunderbirdissä on sekä tummia että vaaleita teemoja, ja lisätyylejä voi ladata lisäosina.

Onko Thunderbird Outlookin ja Gmailin haastaja

Mozilla Thunderbird (Download) on Mozillan kehittämä ilmainen, avoimen lähdekoodin sähköpostiohjelma kaikille alustoille. Kolmen ensimmäisen päivän aikana sitä ladattiin 500 000 kertaa, ja kymmenessä päivässä jo miljoona ihmistä. Sillä voi lukea sähköposteja, RSS-syötteitä ja uutisryhmiä.

Olemme kaikki käyttäneet tai käytämme parhaillaan jonkinlaista sähköpostiohjelmaa. Sähköpostiohjelma on ohjelma, jota käytetään ensisijaisesti sähköpostien lukemiseen ja vastaanottamiseen. Monissa ohjelmissa on useita hyödyllisiä ominaisuuksia sähköpostien järjestämiseen ja luokitteluun sekä kalenteritoiminto.

On vaikeaa asettaa eri ohjelmistoja täysin objektiivisesti paremmuusjärjestykseen, sillä paras ohjelmisto määräytyy usein sähköpostin käyttäjän tarpeiden ja sen mukaan, mitä hän pitää erinomaisena. On tärkeää harkita tarkkaan, mitä ominaisuuksia haluat sähköpostiohjelmalta ennen sen valitsemista.

Kaikki tällä sivulla mainitut sähköpostiohjelmat mahdollistavat useiden sähköpostiosoitteiden käytön kerralla. Näin ei kuitenkaan aina välttämättä ole, ja jos näin on tehtävä, kannattaa aina tarkistaa valmistajan verkkosivusto ennen ohjelman käyttöä.

Gmail on Google-pohjainen sähköpostipalvelu, jonka käyttäminen edellyttää Google-tiliä. Gmailin avulla voit kuitenkin helposti käyttää oman verkkotunnuksesi sähköpostiosoitetta tietokoneella. Gmailia voi käyttää tietokoneen selaimen kautta. Android-puhelimissa on Gmail valmiiksi asennettuna.

Apple-laitteiden oletussähköpostisovellus on Apple Mail. Peruskäyttöön usein riittävä sähköpostiohjelmisto ei tarjoa laajoja ominaisuuksia, mutta sähköpostien lähettäminen on helppoa, sillä mitä tahansa sähköpostiosoitetta klikkaamalla viesti käynnistyy uudessa viestinäkymässä.

Outlook on tunnettu sähköpostiohjelmisto, erityisesti yrityssektorilla. Outlook on esiasennettuna Office 365-tileihin, ja se sisältää laajan valikoiman suodatustyökaluja sekä sisäänrakennetun kalenteriominaisuuden.

Thunderbirdillä on käteviä ominaisuuksia

Gmailille voi antaa negatiivista palautetta siitä, että sen hakutoiminto ei aina löydä hyvin viestien sisällöstä asioita. Jos Gmailia käyttää paljon, niin sen tallennustila loppuu.

Tässä vaiheessa Google alkaakin lähettämään mainoksia siitä, että sinun kannattaisi ostaa lisää tallennustilaa, eli vaihtaa ilmaisesta ohjelmasta maksulliseen. Moni ohjelmisto toimii samalla tavalla, joten lisäpalveluiden myyminen ei ole mikään uusi juttu.

Sähköpostiohjelmat, kuten Gmail, varmasti hyötyvät niistä synergisistä eduista, mitä niillä on tarjota. Esimerkiksi Googlen tilin kautta henkilö voi käyttää YouTubea, sähköpostia, Drive-tallennustilaa ja niin edelleen.

Osa sähköpostipalveluista tarjoavat pelkkää sähköpostipalvelua, joten heillä pitää sitten todella olla innovatiivisia ominaisuuksia ohjelmassaan, ettei kuluttajat pitkässä juoksussa siirry monipuolisempien palveluntarjoajien pariin.